Double Robotics

 

Ontmoet Double, de robot die jou en je medewerkers in staat brengt om overal, waar dan ook ter wereld, aanwezig te zijn. Meerdere vergaderingen achter elkaar aan op verschillende locaties? Een makkie met Double. Een beursstand runnen terwijl je achter je bureau zit? Geen probleem met Double! Double is dé innovatieve manier van telewerken voor bedrijven. Over enkele jaren zal Double niet meer weg te denken zijn uit het bedrijfsleven. Double is niet alleen een handige tool maar vooral een enorm gave gadget!

 
double robotics
 

Wat is Double?

Double is een op afstand bestuurbare robot die rond kan rijden op kantoor of op een beurs. Op het frame wordt een iPad bevestigd, waardoor je de omgeving van Double kunt zien en horen. Op die manier kun je rondrijden en een praatje maken met collega’s op de werkvloer of bezoekers op de beursvloer. In principe is deze robot van Double Robotics dus een mobiel videoconferentiesysteem.

Hoe bestuur je double?
 
 

Toepassingen

Zakelijk gebruik

Double is dus ideaal voor zakelijk gebruik, voor evenementen als ook voor het hoger onderwijs.
Het is dé innovatie op het gebied van telewerken. Bedrijven kunnen hun beleid wat betreft telewerken uitbreiden én tegelijkertijd een sterk samenwerkende omgeving creëren voor zowel de externe werknemer als het gehele team. Door de komst van Double is het voor groeiende bedrijven ook mogelijk om externe experts in te huren die zich mogelijk aan de andere kant van de wereld bevinden. Waar dit eerder nagenoeg onmogelijk was, geeft Double je deze kans wel, door de eenvoudige manier van telewerken.

Evenementen

Kun je persoonlijk niet aanwezig zijn bij een evenement? Double maakt dit toch mogelijk. Met Double kun je je eenvoudig in de ruimte bewegen waardoor je in de gaten kunt houden of het evenement al dan niet goed verloopt en ben je in staat bezoekers en collega’s te woord staan. Double wordt ook gebruikt bij diverse musea. Met Double hoef je het museumbezoek niet te missen door ziekte of andere redenen, maar kun je deze alsnog meemaken.
Vindt er een speciale opening plaats, maar kan de eregast niet ter plekke aanwezig zijn? Double zorgt ervoor dat de eregast als nog de opening kan verzorgen.

Hoger onderwijs

Double wordt ook in het hoger onderwijs gebruikt en wel op verschillende manieren. Zo wordt deze gebruikt in zowel interactieve online klaslokalen als in de gewone klaslokalen, waar de studenten ook zelf aanwezig zijn, om het voor de professoren altijd mogelijk te maken om les te geven ongeacht of zij in de buurt zijn of niet. Daarnaast kan Double gebruikt worden voor educatieve rondleidingen in bijvoorbeeld bibliotheken of voor het demonstreren van nieuwe innovatieve technologieën. Evenals in de zakelijke wereld is het ook voor externe studenten mogelijk om alsnog in realtime in de klas aanwezig te zijn. Dit kan mogelijk het geval zijn wanneer de student in het ziekenhuis ligt of vanwege bepaalde redenen vanuit huis moet werken.

 

De voordelen

Double is de meest innovatieve manier van telewerken. De telepresence robot zorgt ervoor dat je geen enkel evenement, vergadering of andere belangrijke aangelegenheid hoeft te missen wanneer je persoonlijk niet aanwezig kunt zijn. Doordat hij overal aanwezig kan zijn is het voor externe werknemers de ideale manier om te communiceren met hun collega’s die zich ergens anders bevinden.
Door de mobiliteit van Double ben je in staat om je vrij te bewegen over de werkvloer en iedere collega aanschieten voor een vraag of gesprek zonder daarvoor een bijeenkomst te hoeven plannen. Doordat hiermee veel tijd wordt bespaard zal dit uiteindelijk leiden tot een verhoogde arbeidsproductiviteit.
Een groot deel van de communicatie tussen leden op de werkvloer is informeel. De externe werknemers zullen deze informele gesprekken met hun collega’s dus missen en alleen benaderd worden voor hele belangrijke zaken. Hierdoor zijn de externe werknemers minder verbonden en betrokken bij de dagelijkse activiteiten binnen het bedrijf. Double geeft de externe medewerkers hun betrokkenheid terug door de gehele dag op de werkvloer aanwezig te zijn, waardoor zij geen enkel informeel ‘ganggesprek’ meer hoeft te missen.
Doordat ieder extern teamlid op de werkvloer aanwezig is zal ook de sociale binding tussen de geografisch verspreide teamleden vergroot worden. Ook zij kunnen door Double gemakkelijk met elkaar communiceren en zullen daardoor sneller een collegiale band opbouwen. Doordat iedereen op de werkvloer aanwezig is, kunnen er gemakkelijker geïmproviseerde vergaderingen plaatsvinden.

Double kan gezien worden als een zeer waardevolle investering. Naast alle eerdergenoemde voordelen zorgt Double ook voor een flinke besparing op de reiskosten en verblijfkosten van de externe werknemers. Zo hoeven zij niet meer te reizen en een onderkomen te regelen om een vergadering of evenement bij te kunnen wonen.

  • Overal aanwezig zijn
  • Communiceren met elkaar vanaf verschillende plekken
  • Mobiliteit
  • Verhoogde arbeidsproductiviteit
  • Vergroot de waargenomen aanwezigheid van externe medewerkers
  • Vergroot de sociale binding tussen geografisch verspreide teamleden
  • Vergroot het aantal geïmproviseerde vergaderingen en de hoeveelheid informele interactie
  • Besparing op reiskosten en verblijfkosten
 

Eigenschappen

Double Robotics is een op afstand bestuurbare iPad-robot die voorzien is van veel technisch hoogstaande kenmerken. Zo is het een lichtgewicht design dat voorzien is van een audiokit en een camerakit (720p Adaptive HD). De audiokit bestaat uit een versterkte luidspreker en een microfoon die goed te gebruiken is in lawaaierige, grote omgevingen zoals, klaslokalen, vergaderingen, kantoorruimtes en evenementen. Met de audiokit kun je alles in de omgeving van Double zien en horen.
De camerakit heeft een 150 graden groothoek lens waarmee het zichtveld van de camera aan zowel de linker- als rechterzijde 70% groter is dan het standaard zichtveld van een camera. Met deze 5 megapixel camera is het tevens mogelijk om het zicht altijd op de vloer gericht te hebben zodat je gemakkelijk kunt navigeren in de kleine ruimten en Double eenvoudig kunt parkeren in je oplaadstation.
De batterij van Double gaat 6-8 uur mee, waarna hij vervolgens in 3 uur weer is opgeladen. Log niet speciaal in voor bijeenkomsten e.d. maar laat Double gewoon aan staan gedurende dag op een veilige plek in het kantoor. Aangeraden wordt om Double altijd weer aan het einde van de dag in het oplaadstation te zetten.
Double is voorzien van een stabiel rijdmechanisme waardoor hij bestendig is tegen kleine obstakels zoals kabels. Het zelf-balancerend mechanisme zorgt ervoor dat hij altijd in balans is.
 

Contact

Heb je nog vragen aangaande Double Robotics? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten zullen je vragen beantwoorden en je voorzien van alle deskundige informatie die je nodig hebt.

 

 

Erwin Balkema

Erwin Balkema

Erwin Balkema owner of Bano Can we also help you realize a successful event or exhibition participation online or hybrid? Bano Event Technology

Related Posts

Trends in Events 2019

De technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. Ook in de evenementenbranche is dit goed...

CONTINUE READING

Trends in Events 2018

Wat zijn de belangrijkste trends in de eventbranche voor 2018? Hoe speel je slim in op deze...

CONTINUE READING

Zakelijk evenement organiseren: Tips!

Wil je een zakelijk evenement organiseren en kun je hier wel enige hulp bij gebruiken? Wij...

CONTINUE READING