Presentatie design: do’s en don’ts

Een goede presentatie geven is moeilijker dan het lijkt. Je moet het publiek gedurende de hele presentatie blijven boeien. Maak gebruik van je creativiteit, ontwerp indrukwekkende slides en jouw presentatie wordt gegarandeerd een succes. Hoe design je een goede presentatie? Houd rekening met de volgende trends.

Do’s

Inspiratie opdoen

Weet je niet hoe je een professioneel uitziende presentatie kunt maken? Gebruik dan design elementen uit tijdschriften. Tijdschriften worden ontworpen door professionals en daar kun je de beste en meest creatieve ideeën vinden. Op die manier ziet jouw presentatie er professioneel en modern uit.

Beelden en graphics

Zet niet te veel tekst op een slide, dat leidt af van de spreker. Gebruik daarentegen een foto of graphic die past bij het onderwerp. Wil je wel tekst op je slide zetten? Gebruik dan een opvallend font en houd de achtergrond eenvoudig. Bedenk wel: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Een beeldvullende foto kan emoties oproepen bij het publiek.

Interactieve infographics

De laatste trend in presentatiedesign! Met nieuwe technologie is het mogelijk om interactieve infographics te ontwerpen. Je geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. De ideale infographic ziet er bijzonder en creatief uit, maar kan ook eenvoudig begrepen worden door het publiek.

Don’ts

Lappen tekst

Zet niet te veel tekst en content op je slide. Je presentatie ziet er dan gauw rommelig uit en je verliest de aandacht van het publiek. Als het te veel tijd en moeite kost om een slide te begrijpen luistert er niemand meer naar je verhaal. Zet een paar kernwoorden op je slide. Niet elk woord hoeft dezelfde grootte te hebben, sommige woorden zijn nu eenmaal belangrijker dan andere.

Slecht beeldmateriaal

Gebruik nooit foto’s van lage kwaliteit. Dit kan je presentatie in één klap veranderen van professioneel naar amateuristisch.

Ben je ook nieuwsgierig naar de laatste trends in events?

Download dan nu ons gratis magazine ‘Trends in Events’ door onderstaand formulier in te vullen:

Erwin Balkema

Erwin Balkema

Erwin Balkema owner of Bano Can we also help you realize a successful event or exhibition participation online or hybrid? Bano Event Technology

Recent posts

Related Posts

Efficiënter vergaderen en presenteren dankzij technologie

Aan het tijdperk van ontbrekende adapters, niet-werkende USB-sticks, overbelaste...

CONTINUE READING

Zelf een festival organiseren

Zelf een festival organiseren. Een gedachte die bij vele van ons weleens door het hoofd...

CONTINUE READING

Zelf een braderie organiseren

Jaarlijks behoort in veel plaatsen de braderie of jaarmarkt tot een van de hoogtepunten van...

CONTINUE READING