Ontdek hier de 6 trends voor de zakelijke evenementenbranche voor 2023

De afgelopen twee jaar hebben we een u-turn gemaakt van ‘op locatie’ naar ‘vanuit huis’ en ook gezien dat mensen regelmatig hetzelfde concept voorgeschoteld kregen. 

Ook nu we weer in levenden lijve aanwezig mogen zijn, zien we dat we niet volledig teruggaan naar hoe de situatie voor de pandemie was. Hybride events zijn de standaard geworden en nieuwe technologie maakt het mogelijk hier meer van te maken dan een live broadcast. 

Maar welke ontwikkelingen zijn relevant voor de zakelijke evenementmanager? In deze blog lees je wat de zakelijke eventsector te wachten staat in 2023. 

Trend 1: Hybride events 

Digitale evenementen voor de pandemie waren bijna ondenkbaar, niemand zou daar op afkomen. Twee jaar geleden kwamen we daar op terug en gooiden we het roer om. Volledig online was de nieuwe standaard. Nu we ons weer fysiek mogen verzamelen, is de drang voor velen groot om toch weer volledig terug te keren naar offline gelegenheden zoals we die voorheen kenden. Dat is zonde, want hybride events zijn dé manier om het beste van twee werelden samen te brengen. 

 

 “86% van B2B organisaties zien een positieve ROI in de 7 maanden na hun hybride evenement.”


Voor de evenementmanager komt er nog een voordeel kijken bij het (deels) digitaliseren van events, namelijk de schat aan data die het oplevert. Dit is waardevolle informatie die je helpt bij het organiseren van je volgende evenement.

Trend 2: Metaverse tot automatisering

We zagen het al terugkomen bij het hybride evenement: technologie speelt een sleutelrol in het mogelijk maken van geslaagde events. Of dat nu volledig online, fysiek of een combinatie is, je kunt niet zonder. En dat klinkt misschien als een open deur, want ‘technologie’ is enorm breed. 

De populariteit van de metaverse zit vooral in het feit dat het onbegrensde mogelijkheden biedt voor een enorm publiek. Altijd al je evenement in het midden van een jungle willen organiseren? Of wellicht in de mooiste skybar die in werkelijkheid onbetaalbaar is? Met oneindige break-out rooms of wandelingen langs watervallen om te netwerken.

Trend 3: Populariteit van micro events

De tijd van groot, groter, grootst is voorbij. Natuurlijk zullen er nog steeds massale events met tientallen podia en duizenden bezoekers georganiseerd worden, maar een belangrijke trend is de opkomst van micro events waar de focus op intimiteit en betrokkenheid ligt. Dit is mede mogelijk dankzij de vele mogelijkheden die technologie en digitalisering bieden. 

Daarnaast voelt een dergelijk evenement exclusief, wat zorgt voor betrokkenheid. Een micro-evenement bindt de bezoeker aan je merk door middel van diepgang en een duidelijke boodschap.

Nieuwsgierig naar de overige 3 trends en wat voor invloed al deze trends hebben op de zakelijke evenementen branche? 

Onze experts hebben een trendrapport samengesteld met de 6 belangrijkste trends die zich richten op de ontwikkelingen in de zakelijke evenementen branche. 

Bereid je voor op de toekomst om zo interessant te blijven voor je doelgroep. Download het trendrapport hier: 

Download trendrapport

 
Erwin Balkema

Erwin Balkema

Erwin Balkema owner of Bano Can we also help you realize a successful event or exhibition participation online or hybrid? Bano Event Technology

Recente posts

Related Posts

Zakelijk evenement organiseren: 6 Tips!

Hulp nodig bij het organiseren van een zakelijk evenement? Wij geven je 6 waardevolle tips om...

CONTINUE READING

6 stappen datumprikker zakelijk evenement 2023

Je wilt een zakelijk evenement organiseren. Maar hoe bepaal je welke datum geschikt is om je...

CONTINUE READING

Het perfecte draaiboek voor jouw online evenement

Er moet van alles geregeld worden en je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe moet dat wel niet...

CONTINUE READING