CASE

Hydrogen Cross Border Conference

Emtyp filling

Aanleiding

De organisaties FME, ondernemersorganisatie van de technologische industrie, aan de Nederlandse zijde van de grens en Mariko en H2 Regio Emsland aan de Duitse zijde van de grens, wilden samen een evenement organiseren. Doel was om de waterstof projecten in de noordelijke regio in de spotlight te zetten. Dat werd de Hydrogen Cross Border Conference.

We spraken Ellen van Zonneveld (PR & Communicatie bij FME) over onze samenwerking.

Wat hebben we gedaan?

 Vanaf het begin van de organisatie in september 2020 waren er gesprekken over o.a. de vorm van het evenement. Ellen: “We hebben vrij vlot ingestoken op een online evenement. We wilden graag vijf rondes inrichten, met ieder hun eigen thema. Per ronde hebben we sprekers uitgenodigd die vanaf thuis hun sessies deden.” De organisatie vond het belangrijk dat iedere spreker in zijn eigen taal kon spreken, in zowel Duits als Nederlands. “Dit bleek een uitdaging om online voor elkaar te krijgen. We begrepen van de medewerkers van Bano dat het echt een technisch hoogstandje was, maar uiteindelijk is het ze gelukt!” aldus Ellen. We hebben er inderdaad voor gezorgd dat iedere spreker in hun eigen taal kon spreken. Een Duitse sessie werd vervolgens in een andere room vertaald naar het Nederlands en vice versa. We hebben voor dit evenement ook een digitale beursvloer ingericht waar 27 stands/projecten ‘stonden’. De deelnemers konden een kijkje nemen en wanneer gewenst een gesprek plannen met de standhouders. En natuurlijk was er ook een mogelijkheid om 1-op-1 te netwerken. Bij het evenement waren ca. 700 deelnemers, waarvan er op het hoogtepunt 400 tegelijkertijd in het systeem zaten.

En nu?

Ellen: “De reacties van de deelnemers waren erg positief. Ze vonden het goed geregeld en waren vooral enthousiast over het feit dat je met zoveel mensen tegelijkertijd over hetzelfde onderwerp kon praten. Daarnaast konden ze vragen stellen aan de sprekers en vonden ze dit ook fijn. Voor nu staat er geen evenement gepland in dezelfde vorm, maar de ideeën zijn er zeker. Als we dit wel weer gaan doen volgend jaar, zal het waarschijnlijk in een hybride vorm zijn. Waarbij er een soort fysieke ‘inner circle’ is van sprekers die fysiek ter plaatste zullen zijn en waarbij de deelnemers vanuit huis meedoen. Want dat is toch wel het grootste voordeel van online events. Je neemt de reistijd en fysieke afstand weg.”

“We begrepen van de medewerkers van Bano dat ons evenement een echt technisch hoogstandje was, maar het is ze gelukt!”

Greenshipping_logo_zw

Green Shipping

Ellen van Zonneveld

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw evenement? 

Kom in contact met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag!

Plan een meeting