Sound Masking

Sound Masking wordt ook wel geluidsmaskering genoemd en staat voor een toepassing die al 30 jaar met succes wordt gebruikt in onder andere Amerika, Canada, Engeland en Nederland. Sound Masking is feitelijk de toevoeging van een onopvallend achtergrond geluid, vergelijkbaar met een ruissignaal, in een (werk)ruimte. Het achtergrondgeluid dempt omgevingsgeluiden zoals telefoongesprekken en overleggende collega’s. Tegelijkertijd is het een uitstekende oplossing voor het waarborgen van de spraakverstaanbaarheid. Het resultaat is een comfortabelere, productievere en meer private werkomgeving.

Het Sound Masking-systeem

Het Sound Masking-systeem is een zeer klein, onopvallend kastje dat eenvoudig en snel bestuurd kan worden. De installatie van het systeem kan in korte tijd gerealiseerd worden. Daarnaast zorgt het strakke design ervoor dat het perfect past in elk plafond type. Wanneer je het systeem het liefst volledig uit het zicht wilt hebben, dan kun je er uiteraard voor kiezen om deze onder een balie of in een kast o.i.d. te plaatsen. Het ruissignaal dat afgegeven wordt is vergelijkbaar met het geluid van een airco of met dat van een natuurlijk briesje in de buitenlucht.

Hoe werkt Sound Masking?

Tegenwoordig zijn de meeste werkplekken open ruimtes, die vaak gedeeld worden en ook nog eens veelal klein van oppervlakte zijn. Dit zorgt vaak voor een geluidsstroom die van negatieve invloed is op de productiviteit, het stressniveau en de privacy van de werknemers. Ook zijn er werkplekken waarbij de privacy van gesprekken erg op prijs gesteld wordt; denk hierbij aan gesprekken in ziekenhuizen, huisartsenposten, banken etc. Speciaal voor dit soort toepassingen is er door Cambridge het Sound Masking-systeem ontwikkeld.

Het Cambridge Sound Masking-systeem richt zich uitsluitend op de frequenties van de menselijke spraak. Hierdoor wordt de spraak veel effectiever zonder je stem te hoeven verheffen. Dit zorgt ervoor dat je de gesprekken van anderen minder goed hoort. Uiteindelijk verbetert het de algehele akoestische omgeving en waarborgt het de privacy van je werknemers en bezoekers met tevens het behoud van een open en gezamenlijke kantooromgeving.

Sound Masking in de praktijk

Het Sound Masking-systeem wordt vaak toegepast bij (grote) kantoorruimten, vergaderzalen en callcenters. Andere toepassingen waarvoor Sound Masking zeer geschikt is betreffen spreek- en wachtkamers bij een huisarts, apotheek en banken, waarbij privacy van hetgeen er besproken wordt gewaarborgd dient te worden.

Meer informatie

Zou je graag meer informatie willen ontvangen over Sound Masking? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten vertellen je graag alles over dit prachtige systeem.

Contact

Erwin Balkema

Erwin Balkema

Erwin Balkema owner of Bano Can we also help you realize a successful event or exhibition participation online or hybrid? Bano Event Technology

Recent posts

Related Posts

Bano is genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs

Met trots mogen we meedelen dat Bano is genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs!

CONTINUE READING

Noorderpoort Hotspot

Noorderpoort neemt deze maand haar intrek in een opvallend knaloranje pand op het Europapark in...

CONTINUE READING

Het effect van audio, video en licht op de sfeer

Als audiovisueel bedrijf levert Bano niet alleen audio, beeld en licht om de boodschap van uw...

CONTINUE READING