6 stappen datumprikker zakelijk evenement 2023

Je wilt een zakelijk evenement organiseren. Maar hoe bepaal je welke datum geschikt is om je zakelijke evenement te organiseren? Wij geven je een stappenplan om de juiste datum te kiezen. Of het nou gaat om een personeelsfeest of een roadshow je wilt zoveel mogelijk mensen trekken naar je evenement.

Stap #1: De meest geschikte dag

Een perfecte dag voor het houden van een zakelijk evenement bestaat niet. Wel is gebleken dat de dinsdag, woensdag en donderdag het meest geschikt zijn om een zakelijk evenement te organiseren. Op deze drie dagen zijn de meeste mensen aan het werk. Wanneer je een personeelsfeest wilt houden, waar de partners aanwezig zijn is de vrijdag het meest geschikt.

Stap #2: Tijdstip

Het tijdstip waarop je een zakelijk evenement wilt houden is ook van belang. De doelgroep is bepalend voor een juist tijdstip. Als je bijvoorbeeld een hybride evenement organiseert voor gasten die van verschillende continenten afkomstig zijn, moet je rekening houden met de verschillende tijdzones. Het is dan niet handig om je evenement 's ochtends te laten beginnen.

Na een werkdag een evenement organiseren wordt vaak niet gewaardeerd. Probeer een dag in te plannen waar genodigden tijdens een werkdag het evenement kunnen bijwonen. Tot slot kun je altijd de voorkeur navragen aan je potentiële bezoekers.

Stap #3: Seizoen/vakantietijd

Vooraf kun je al rekening houden met een aantal data en omstandigheden. In de wintermaanden moet je rekening houden met de bereikbaarheid van de locatie,  zowel met goed als slecht weer. Een zakelijk evenement organiseren op de dag dat vakanties net beginnen is ook geen goed idee. Houd dus rekening met de doelgroep en het jaarseizoen. De vakantietijden verschillen per regio. Kijk dus in welke regio je evenement plaatsvindt. 

Stap #4: Feestdagen

Kijk of je evenement niet op een regionale/nationale feestdag valt. Gasten zullen in dit geval kunnen wegblijven vanwege andere verplichtingen. Voor het personeel dat kinderen heeft is het handig om te kijken op welke feestdagen de kinderen ook een vrije dag hebben.

Stap #5: Sportwedstrijden

Belangrijke sportwedstrijden kunnen invloed hebben op het succes van je zakelijke evenement. Gasten kunnen wegblijven, omdat ze graag het Nederlands voetbalelftal willen zien spelen. Toch kun je op je evenement gebruik maken van dit soort belangrijke wedstrijddagen. Je kunt de mogelijkheid geven aan je gasten om bijvoorbeeld tijdens een pauze de wedstrijd uit te zenden.

Stap #6: Concurrentie

Houd in de gaten wat de concurrentie doet rond de datum van je zakelijk evenement. Het is niet handig als je concurrentie voor dezelfde doelgroep een zakelijk evenement organiseert en als je een week later een soort gelijk evenement wilt organiseren. Als je weet wat de concurrentie doet kun je de datum of de inhoud van je evenement aanpassen.

Tot slot

Denk zorgvuldig na over de datum en dag waarop het evenement plaatsvindt. Er zijn veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Om een succesvolle datum te kiezen raden wij je aan deze 6 stappen te volgen. Download hieronder de Bano-jaarkalender, met hierin alle belangrijke feestdagen, vakanties en sportwedstrijden in 2023 verwerkt:

Download de Banojaarkalender 

Nieuwsgierig wat Bano voor jouw evenement kan betekenen?

Wil je van een idee naar een succesvol event gaan? Wij helpen je graag! Vraag hier een vrijblijvend 1-op-1 advies aan met een van onze experts.

Neem contact op

 

Erwin Balkema

Erwin Balkema

Erwin Balkema owner of Bano Can we also help you realize a successful event or exhibition participation online or hybrid? Bano Event Technology

Recente posts

Related Posts

Zelf een beurs organiseren

Je bent van plan om zelf een beurs te gaan organiseren. Een grote stap, aangezien het zelf...

CONTINUE READING

Zelf een braderie organiseren

Jaarlijks behoort in veel plaatsen de braderie of jaarmarkt tot een van de hoogtepunten van...

CONTINUE READING

Hoe opvallen met een kleine beursstand?

Wanneer je denkt aan een beursstand waarmee je potentiële klanten naar je stand trekt, wat...

CONTINUE READING